luni, 8 martie 2010

Stire difuzata in Jurnalul TVSat

http://www.jurnal.tvsatrm.ro/2010/03/08/sindicatul-rezervistilor/


SINDICATUL REZERVISTILOR
8 Martie 2010, ora 1:59 pm

Ofiterii concediati sau retrasi din Armata vor avea un sindicat si la Rm Sarat. Organizatia va incerca sa apere drepturile fostilor militari dupa ani si ani in care acestia au slujit tara. Ofiterii in rezerva si retragere au pus bazele noului sindicat in cadrul unei intalniri organizate la Cercul Militar.

Din sindicatul fostilor militari vor face parte zeci de ofiteri disponibilizati sau retrasi din armata. Cei mai multi dintre ei au facut parte din unitatile militare din judet. Dupa ani si ani in care au slujit cu onoare tara, fostii ofiteri cred ca meritele lor trebuie recunoscute si pretuite.

Chiar daca au spus adio hainei militare, fostii ofiteri considera ca toti militarii au drepturi ce trebuie respectate. Militarii retrasi din activitate considera ca sloganul din 1989, „nu ne vindem tara” este depasit. Si asta pentru ca acum am reusit sa o oferim singuri strainilor. Organizatia care va fi care infiintata la Rm Sarat este cea de-a 43-a filiala a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din tara.

10 vizualizări



Categorii: Social

Etichete: armata, cadre, filiala, militari, organizatie, rezerva, sindicat

Nici un comentariu pentru “SINDICATUL REZERVISTILOR”

1. Grebanas spune:

Comentariul dumneavoastră aşteaptă să fie moderat

8 Martie 2010 la 15:06

Sper sa fie cu adevarat prima organizatie sindicala din Romania infiintata pe baze cu adevarat democratice – nu prin simpla translatare in capitalism a fostelor sindicate comuniste, cu liderii, structurile si infrastructura, cu obiceiurile si naravurile din acele vremi de trista amintire. Sper, deci, sa putem vorbi de un sindicat bine asezat in societate, organizat si disciplinat, ai carui membri inca sa mai fie purtatori ai valorilor noastre traditionale, sa mai fie animati de dragostea de patrie si popor. Fie ca Dumnezeu sa lumineze mintile si calea initiatorilor acestui demers cu profunda rezonanta istorica!

Puteti urmari stirea si la  http://www.jurnal.tvsatrm.ro/2010/03/08/sindicatul-rezervistilor/
Vineri, 06.03.2010, la Ramnicu Sarat a avut loc sedinta de   constituire a filialei locale a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. La sedinta au fost prezenti presedintele SCMD, domnul Col(R) Mircea Dogaru si domnul Catalin Apostol, vicepresedinte. In prezenta a peste 60 de ofiteri rezervisti, domnul Dogaru a prezentat o scurta expunere privind situatia cadrelor militare in rezerva (si, prin extensie, a celor active) in contextul social-politic actual din Romania si din lume, cu evidentierea acelor factori ce impun crearea unei organizatii sindicale puternice, bine organizate si disciplinate, care sa apere interesele rezervistilor Armatei si celorlalte structuri cu atributii pe linie de securitate nationala.
In partea a doua a sedintei a fost ales Biroul Operativ al Filialei Ramnicu Sarat a SCMD, format din urmatorii:

1. Presedinte: - Col(R) Constantin MIHAI
2. Vicepresedinti: - Col(R) Ion MARCU
3. - Col(R) Marian ILIE
4 - Mr(R) Constantin NEGURA
5. Secretar: - Col(R) Sandu MARINESCU

Activitatea a fost popularizata pe postul local de televiziune, printr-o stire postata pe site-ul tvsatrm.ro/jurnal>, pe care o prezint in atasament, precum si o prezentare a activitatii si un interviu cu Dl. Col(R) Mircea Dogaru, ce se difuzeaza in cursul zilei de azi, 08.03.2010, al caui link vi-l voi comunica dupa postare lui pe site-ul respectiv.

marți, 2 martie 2010

Membrii SCMD sunt rugati sa contribuie la organizarea filialelor in toate judetele tarii. Filialele SCMD se pot constitui in oricare localitate, singura conditionare fiind aceea de a cuprinde cel putin 15 membri. In acest scop atribuim fiecarui comitet de organizare o pagina de Internet, pagina pe care vom posta datele de contact (telefoane, adrese postale, e-mailuri) ale celor care pot si doresc sa se implice in organizarea unei anume filiale. Recomandam ca in comitetele de organizare si, ulterior, in birourile de conducere ale tuturor filialelor, sa fie alesi cel putin doi membri ai SCMD care pot comunica prin e-mail si pot folosi programele Word si Excel. Paginile de Internet vor fi gestionate de catre membrii grupului de initiativa pentru infintarea filialei si, ulterior, de catre conducerea filialei. Ne puteti transmite disponibilitatea de a participa la aceasta actiune si localitatea in care doriti sa constituiti o filiala la adresa secretariatscmd@yahoo.com