marți, 16 aprilie 2013

Preluare de pe pagina centrala a SCMD:  http://www.sindicatulcmd.blogspot.ro/


Intelegere gresita la televiziuni, in problema pensiilor militare

Referitor la aprobarea de astazi a Guvernului, aceasta s-a dat pe proiectul legii reparatorii, dupa cum urmeaza:
  • Legea reparatorie intra maine la Biroul Permanent al Senatului, urmand a se solicita procedura de urgenta.
  • Pe anul 2013 banii vor fi asigurati fara efort suplimentar de la buget de catre cele trei structuri - MApN, MAI, SRI (intrucat n-au fost prevazuti in actualul buget).
  • Pentru anul 2014 si in continuare sumele vor fi asigurate pe viitorul buget consolidat repartizat celor trei ministere.
 
Legea pensiilor militare de stat este altceva, va intra in procedura, in actuala sesiune parlamentara, vizand restituirea statutului de rezervist si de pensionar militar de stat, urmand a fi aplicata la 30 de zile dupa promulgare.


Acestea sunt informatiile pe care le-am primit prin intermediul DepartamentuluiMedia al SCMD, de la Guvern, si pe care, oricum, le vom verifica maine, cand textulva intra la Biroul Permanent al Senatului.

Ii rugam pe toti cei  interesati sa nu se mai ia dupa zvoneri, dupa analisti care nu stiu despre ce este vorba, si sa se adreseze pentru informatii Departamentului media sau Secretarului General al SCMD.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Preluare de pe pagina centrala a SCMD:  http://www.sindicatulcmd.blogspot.ro/


Referitor la manifestatia-conferinta de presa din 19.04.2013

In atentia vicepresedintilor SCMD coordonatori de zone si a presedintilor de filiale
 
Incalcand, fara explicatii justificative, art. 8 din Legea 60/1991, republicata in Monitorul Oficial nr. 888/2004, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, Comisia de avizare a PMB, dupa 10 zile de discutii, refuza sa ne aprobe locatia solicitata la Universitate, propunandu-ne numai platoul din fata Academiei Militare, pe care noi il respingem, pentru a nu se interpreta ca organizam o manifestatie exact impotriva celor favorabili noua, in privinta legilor solicitate.
In aceasta situatie am putea demonstra Primariei ca prezenta forma actualizata a Legii privind organizarea adunarilor publice nu mai este valabila de la 27 martie 2012. Am putea avertiza Primaria ca facem manifestari comemorative legate de Monumentele lui Mihai Viteazul si Heliade Radulescu, referitor la implinirea a 420 de ani de la urcarea lui Mihai pe tron sau a 165 de ani de la decizia luata de pasoptisti, de declansare a insurectiei armate. Am putea demonstra Primariei, cu trimitere la Caragiale, ca "statua lui Mihai Viteazu" a fost, de la inceputurile Romaniei moderne, loc de manifestatii politice si sindicale, nu de manifestatii culturale, etc.
Deocamdata nu consideram insa oportuna declansarea de actiuni comemorative, pentru a suplini genul de actiuni preconizate de SCMD.
Ultima runda de negocieri cu Primaria, pentru data de 19.04.2013, este prevazuta pentru miercuri, 17.04.2013. In baza discutiilor cu membrii Comitetului Director si presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, in vederea gasirii celei mai bune solutii, va transmitem deocamdata rugamintea de a nu incheia deja contractele cu firmele transportoare, de a nu plati nici un avans, urmand a lua decizia finala, pentru ca SCMD nu se poate manifesta decat in conditii de legalitate, abia miercuri, 17.04.2013, in functie de obtinerea sau nu a aprobarii.
In alta ordine de idei, va transmit urmatoarele informatii, garantat reale:
  1. Astazi, 15.04.2013, la prima ora, ministrii de resort au prezentat premierului spre aprobare documentele financiare atestand faptul ca cele trei structuri nu au nevoie de nici un leu in plus de la buget, pentru efectuarea reparatiilor cuprinse de Legea reparatorie.
  2. Premierul a avizat astazi, Proiectul legii reparatorii, care urmeaza sa intre in Parlament, spre votare in plenul Camerelor, cu data de miercuri, 17.04.2013.
  3. Maine, 16.04.2013, impreuna cu dl. vicepresedinte Col. (r) Pricina Valeriu, suntem invitati la Guvern de dl. vicepremier responsabil de resort, pentru a lua nota, oficial, despre modul de rezolvare a solicitarilor noastre.
  4. Solutia la care persoanele care ne sprijina au ajuns, cu aprobarea premierului, este urmatoarea:
  • Legea reparatorie se supune acum votului in Parlament (miercuri vom afla data).
  • Legea pensiilor militare de stat va fi promovata prin OUG in cursul lunii mai a.c.
In consecinta, aberantele decizii de recuperare vor deveni caduce, nemaifiind puse in executie.
In concluzie, miercuri, 17.04.2013, vom fi in masura sa va comunicam atat situatia exacta (ca data) a aparitiei legilor pe care le solicitam, cat si rezultatul definitiv al negocierilor noastre cu Primaria Generala a Capitalei, pentru ziua de 19.04.2013 si solutiile pentru care optam, in functie de cele obtinute atat de la Primarie cat si de la Guvern si Parlament.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 15 aprilie 2013


COMUNICAT al Biroului Operativ al FILIALEI Rm. Sarat a SCMD 

     Urmare a Deciziei nr. 366/03.04.2013 a Comitetului Director a SCMD, toti membrii de sindicat sunt chemati sa sprijine demersurile de promovare a revendicarilor promise de USL si ministrul M.Ap.N. d-l Mircea Dusa, prin participarea pe data de 19.04.2013 la "Conferinta de presa - manifestatie" ce se va desfasura in Piata Universitatii din capitala.

         Membrii de sindicat din Rm. Sarat sunt invitati sa participe in numar cat mai mare la aceasta actiune, exprimandu-si intentia prin prezenţă directă la Cercul Militar sau telefon până marti, 16.04.2013, ora 15.00. 
     Persoana de contact: Lt.col.(rz) Negura Constantin, tel. 0736601121. 
       Plata transportului va fi asigurată de fiecare participant, respectiv 50 lei. 

          Biroul Operativ al Filialei Rm. Sarat

vineri, 5 aprilie 2013


 Preluare de pe pagina filialei SCMD Brasov 

REACŢIA DE CATIFEA”

Dragi camarazi,
„Revoluţia de catifea” provine de la mişcarea pacifistă din Cehoslovacia anului 1989, când Partidul Comunist a pierdut monopolul asupra puterii iar în ţară s-a instaurat democraţia. Atât Forumul Civic (ceh) cât şi „Publicul Împotriva Violenţei (slovac) au ieşit drept partide învingătoare în alegerile din 1990. Trei ani mai târziu a urmat ”divorţul de catifea” în urma căruia au apărut două state noi, Cehia şi Slovacia. Aceste manifestări geopolitice pacifiste au scutit Europa de  presiunile unor unde de şoc postrevoluţionare şi au creat celor două popoare, aflate sub influenţă occidentală, condiţiile necesare abandonării societăţii comuniste. In România, evenimentele revoluţionare şi postrevoluţionare violente şi barbare, produse la comandă politică şi monitorizate de servicii, au fost generate de lupta pentru câştigarea şi menţinerea puterii politice. Acestea s-au extins în timp şi au capatat aspecte cronice  pe timpul mineriadei  din 1999. Aflată la intersecţia unor interese geopolitice apartinand  marilor puteri, România a depăşit această etapă prin Decizia Consiliului European de la Helsinki din decembrie 1999, de a începe negocierile de aderare (au început la 15 februarie 2000). Lupta pentru putere a continuat şi continuă în zilele noastre trecând în planul secund preocupările politicii pentru asigurarea condiţiilor necesare asigurării componentelor de bază ale  vieţii românilor. „Trocul electoral” se repetă din 4 în 4 ani, favorizat de condiţiile unei „reacţii publice de catifea”. În acest context, se înscrie si modul de abordare a strategiei noastre sindicale  menită să readucă pensiile, diminuate prin abuz politic, la cuantumul stabilit prin legea de pensionare.

SITUAŢIA GENERALA LA 05.04.2013:
În întrega lume, politica prezintă soluţii inacceptabile pentru cei conduşi iar prin sistemul de manipulare, le fac să pară inevitabile. În această lume structurată în supersate si state obediente, condusă de o elită ce transcede frontierele naţionale, unii au totul iar alţii nimic. În România, un grup de oameni autointitulat,”elita politică” este rulat, pe cicluri electorale, la conducerea instituţiilor fundamentale ale statului şi reformează, din patru în patru ani, sistemele menite să ne gestioneze, munca , sănătatea, energia, educaţia, mediul natural, în final, vieţile şi destinele noastre  individuale şi cele colective. Deţinând monopolul asupra unui sistem de control riguros şi a unui  mecanism finaciar ordonat şi dirijat, de sus în jos, „elita politică” are acces la bani ieftini iar cetăţenii de rând , la banii scumpi. Drumul banilor în România trece pe lângă slujbele, contactele, vilele, beizadelele, finii, naşii, nepoţii, acoliţii „elitei politice” şi ocoleşte pensionarii, profesorii, medicii, militarii, oamenii de ştiinţă adică, poporul în ansamblul său. De la un ciclu electoral la altul, aceiaşi oameni reuşesc să deţină mai mulţi bani şi mai mult control asupra noastră, profitând din plin de facilităţile plămădite în laboratoarele legislativului şi executivului. După 22 de ani, noi, oamenii de rând, nu reuşim să avem o viziune comună asupra viitorului şi nici să sancţionăm, prin mijloace constituţionale, abuzurile puterii. Ne îndepărtăm unii de alţii prin frică şi naivitate şi acceptăm logica inversată a democraţiei „ca cei mulţi să asculte de cei puţini”. Ne sunt fixate absolut toate normele morale în care să ne trăim penibila existenţă şi să acceptăm răul, imoralitatea şi nedreptatea. Am ieşit cu toţii din centrul preocupărilor „elitei politice” şi suntem aruncaţi de mişcarea de rotaţie electorală spre periferia sănătăţii, educaţiei, siguranţei, alimentaţiei, credinţei, într-o zonă împrejmuită de restricţii, obligaţii şi supravegeată continuu printr-o permanentă monitorizare. Avem din ce în ce mai multe rateuri într-o  economie priponită în canoanele FMI, Băncii Mondiale şi Băncii Europene. Resursele naţionale sunt stoarse  precum un burete de celelalte instituţii financiar bancare, printr-un periculos sistem  de creditare bazat pe jocul strategic al dobânzilor, arbitrat de jucătorul bancar naţional. Imediat după decembrie 1989, în goana după putere, cei puţini şi bogaţi s-au enclavizat politic după criteriul unui avantaj material iminent în  social–democraţi, liberali, conservatori, democraţi liberali etc iar cei mulţi în material brut electoral, manipulat, învrăjbit, minţit şi exploatat. Guvernările şi-au acoperit reciproc fărădelegile comise prin fraudă şi abuz şi, în mod tacit, şi-au asigurat protecţie juridică. Cea mai păcătoasă guvernare sub sigla portocalie, importată la comandă strategică globală, a produs României un adevărat dezastru naţional ale cărui efecte a produs schimbarea de putere dar nu şi de regim. Această catastrofă umanitară a fost posibilă ca urmare a luării unor decizii politice prin care, averile celor puţini şi lacomi au fost salvate prin curbe  de sacrificiu, succesive şi primitive, aplicate mulţimilor. Sfârşitul primului deceniu al mileniului trei, anul 2010, a marcat începutul calvarului, suportat pe nedrept, de pensionarii militari. Deşi la începutul procesului de sancţionare financiară am fost introduşi în concasorul nemilos al iresponsabilităţii portocalii toţi cei 170.000 de pensionari militari, după câteva luni, am rămas numai 30.000. Iminenţa şi pericolul acestui proces ne-a obligat să alcătuim un dispozitiv democratic şi constituţional de apărare denumit SCMD.

SITUAŢIA SPECIALĂ LA 05.04.2013
Ne-am angajat laolaltă să apărăm interesele şi drepturile legal dobândite după o viaţă militară demnă şi onorabilă dar presărată cu pericole, sacrificii, muncă nenormată şi foarte multe renunţări. Toate le-am trecut în contul poporului român faţă de care, prin jurământ, ni le-am asumat şi îndeplinit.  Şefii de stat şi Guvernele care s-au perindat prin palatele puterii ne-au asigurat de loialitatea şi respectul poporului, încorporate în atitudinea lor faţă de noi. Din 2011 aceste instituţii administrative ne-au departajat în „pensionari militari proveniţi din agricultură” şi „pensionari militari proveniţi din teatrele de operaţii”, în pensionari care au contribuit mai mult şi pensionari care au „tras chiului”, în pensionari care sunt felicitaţi de ministrul apărării şi pensionari „băgaţi în corzile sărăciei”. SCMD, prim miile de membri, a luat atitudine fermă şi prin manifestaţiile de mare anvergură, a demascat atitudinea iresponsabilă şi ticăloasă a guvernării portocalii, contribuind substanţial la ascensiunea spre putere a USL. În repetate rânduri, liderii acestei alianţe au recunoscut nedreptatea, abuzul şi greşelile săvârşite de nişte iresponsabili împotriva noastră. Au promis că vor repara nedreptatea în prima lună a guvernării. Am aşteptat pe 25 octombrie 2012, pe 1 decembrie 2012, 25 decembrie 2012, 24 ianuarie 2013, 01 martie 2013, 01 aprilie 2013, după ce, prin dialog permanent, „am păsuit” anterior, noul guvern, 6 luni. Toate aceste termene au fost neonorate pentru că  promisiunile au fost mincinoase iar credinţa noastră în politică, iluzorie. Incă din 26 octombrie, în plenul CNR am atras atenţia supra reevaluării forţei sindicale combative şi, simultan cu dialogul, să utilizăm celelalte forme democratice de manifestare. Ba au fost şi camarazi ce ne-au sfătuit, cu oarecare obraznicie, „că a venit vremea să lăsăm mitingul şi să ascuţim creioanele”. Prin urmare, au avut loc  partide suscesive de dialog cu puterea iar azi 05.04. 2013, suntem unde ne-a lăsat boc. Suntem la fel de săraci dar nu la fel de hotărâţi şi combativi.Din aceste considerente, deşi nu este totul pierdut, exprimarea SCMD a devenit palidă, lipsită de conţinut şi de sens. Ultima sedinţă a Comitetului Director nu a lămurit absolut nimic din căile de ieşire din situaţia specială în care ne aflăm cei 30.000 de pensionari militari în prezent” „Pensiile diminuate abuziv şi primitiv  între 100 şi 2500 lei (adică cu 5 – 40%)”. Probabil, noi cei aflaţi în situaţia respectivă am sugerat, prin lipsa de angajare la ripostă, o asemenea „reacţie de catifea” ,membrilor CD. Nu poţi să susţii apărarea drepturilor  celor 30.000 de camarazi numai cu câţiva pensionari inimoşi iar ceilalţi să fie permanent într-o situaţie confortabilă de aşteptare. Din această perspectivă înţeleg perfect soluţia CD, dar nu o accept.

EPILOG, ÎN LOC DE PROIECT DE STRATEGIE
„ Reacţia de catifea” prin organizarea unei „conferinţe de presă – manifestaţie” în Piaţa Universităţii este o noutate pentru subsemnatul şi imi va fi imposibilă acceptarea ei. Această reacţie de bun simţ este aplicată guvernărilor eficiente alcătuite din reprezentanţi ai poporului. Actuala guvernare însă, este alcătuită prin „contribuţia patriotică a baronilor locali”. Pichetarea este o formă democratică preliminară mitingului şi se desfăşoară cu scop de atenţionare asupra săvârşirii unor abuzuri. Noi am depăşit această etapă  din martie 2011.Actuala putere cunoaşte, a recunoscut în repetate rânduri  şi recunoaşte public, abuzul săvârşit împotriva noastră. În acelaşi timp, prin antenele vorbitoare şi destabilizatoare din interiorul SCMD, cunoaşte şi punctele noastre vulnerabile. Cel mai sensibil fiind unitatea noastră şi atitudinea concretă faţă de abuz. Guvernanţii mai ştiu că nu suntem capabili de un marş prin capitală cu peste 10.000 de pensionari militari. Mai  cunosc faptul că fiind puţini cotizanţi nu avem fondurile necesare susţinerii unui miting de amploare şi că voinţa noastră de a susţine din banii personali o deplasare la Bucureşti, lasă mult de dorit. În acest context, efortul principal ar trebui să-l depună camarazii din capitală şi judeţul Ilfov. Se pare însă, că în această zonă  se practică, în exclusivitate , dialogul. Recunosc faptul că, alături de membri CD, am fost unul care v-am înşelat speranţele într-o rezolvare oportună şi legitimă a litigiului generat de putere. Am eşuat datorită lăcomiei politicii, minciunii oficializate, pasivităţii  şi indiferenţei noastre, diversiunii organizate, egoismului personal şi aglomeraţiei de idei fără conţinut. Am eşuat datorită faptului că proritar pentru  mincinoşii din campania electorală nu este onorarea promisiunilor ci bătălia pentru controlul justiţiei, dusă pe faţă, fără nicio jenă, în conformitate cu principiile unei „realpolitik”. Trezirea mincinoşilor se putea face prin singura soluţie de care le este teamă: ” miting lunar, suportat din banii proprii până la aprobarea actului normativ”.  Costă numai 50 de lei lunar. Boc şi urmaşii săi ne iau, de 15 luni, câte 100 – 2500 lei lunar. Dacă nu poate fi organizat şi desfăşurat succesiv, câteva luni, prin efortul tuturor filialelor, atunci vă propun să devenim „filiale onorifice”. Astfel, le va fi mai uşor atât guvernaţilor, cât şi nouă, pensionarilor militari „proveniţi din agricultură”. Adresez rugamintea colegială tuturor filialelor  să posteze pe blogul filialei, până la 15.04.2013, dacă participă şi cu câţi membri. Trebuie să vorbim unii cu alţii nu unii despre alţii.  Vă asigur, din acest moment, că filiala Braşov va participa cu 50 de pensionari militari în condiţiile în care, jumătate plus unu din filiale, incluzând toate filialele din capitală, vor confirma participarea până la data respectivă.

 P.S. Marti, 16.04.2013, ora 17.00 la sediul Filialei 1 Brasov, va avea loc adunarea generala.Ordinea de zi este identica cu cea stabilita pentru adunarea generala din 22.02.2013, cand nu s-a indeplinit cerinta de cvorum. Pentru detalii, revedeti COMUNICATUL nr.82 din 16 februarie 2013. In situaţia participării pe 19.04.2013,   la mitingul din capitală , avem până în prezent, 25 de camarazi care au plătit autocarul. La adunarea generală vom completa locurile până la 50. Costul individual, pentru acoperirea deplasării, este de 50 lei. Mobilizaţi-vă reciproc, deoarece alte şanse nu avem!

Prof.univ.dr. Petrişor Mandu